Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dogodek podpirajo:
 
 
Organizator dogodka je podjetje Foto Beseničar.
Foto Beseničar

Prihodnost fotografije je potrkala na vrata

Prvi Dan fotografije, ki je potekal v soboto, 29. novembra na Gospodarskem razstavišču, je bil dobro sprejet med slovenskimi fotografi in fotografskimi navdušenci. Celodnevni dogodek, ki je bil namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo je po mnenju organizatorjev podjetja Foto Beseničar poskrbel za večino želja in okusov ne glede na to ali gre za ljubiteljskega ali profesionalnega fotografa. Dogodek so podprli Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya in Eneloop.

Osrednji dogodek je bila okrogla miza, na kateri se je za omizjem zbrala vrsta strokovnjakov in priznanih fotografov z različnih področij, in sicer Arne Hodalič, Lenart Kučić, Aleš Bravničar, Matej Špehar, Matjaž Intihar in Jure Eržen. V okviru teme Fotografija prihodnosti, so govorili tako o tehničnem napredku in novih tehnologijah (leče, tipala, kristali ...), kot o vlogi fotografov v družbi in njihovih kariernih možnostih. S tem, ko fotografija postaja vseprisotna, se fotografi vse bolj specializirajo, saj je nišna usmerjenost ključna za doseganje prepoznavnosti - ljudje pač opazijo tisto, kar je drugačno. Povprečna kakovost fotografije je v zadnjem desetletju izjemno narasla, kar tudi predstavlja svojevrstno oviro fotografom, saj nadpovprečno kakovost potrebujejo le redki naročniki, ti pa vedno več fotografij naročajo na spletnih fotografskih tržnicah, kjer imajo po ugodni ceni na voljo milijone vrhunskih fotografij.

Obiskovalci so lahko prisluhnili tudi zanimivim predavanjem. Uporabo radijsko vodenih zračnih sistemov za fotografijo in snemanje iz zraka je v teoriji in praksi predstavil Janez Nebec. Modno fotografijo od klasične do digitalne modni fotograf Fulvio Grissoni, Arne Hodalič je na potopisnem predavanju poudaril draž fotografiranja v nekoliko težjih pogojih, Matjaž Intihar pa, kako zajeti, obdelati, predelati in arhivirati fotografije. Aleš Braničar je v več sklopih s pomočjo manekenke in Playbojevega dekleta Anje Jenko prikazal različne tehnike fotografiranja in osvetlitve, ustrezne za glamur fotografijo in predstavil, kako klasični glamur lahko združimo s fashion fotografijo. Ob robu dogajanja je potekal tudi sejem rabljene opreme in prestavitev izdelkov posamezne blagovne znamke.

Fotogalerija z dogodka >>

Oglejte si video z Dneva fotografije in okrogle mize

 

Oglejte si, kako smo se imeli na prvem Dnevu fotografije ...

 

 

 

Okrogla miza

 

 

O dogodku

Dan fotografije je namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegate in v katero kategorijo fotografov se uvrščate. Prepričani smo, da bo celodnevni dogodek poskrbel za večino vaših želja in okusov, ne glede na to ali ste profesionalni fotograf, ki si s fotografijo služi kruh ali pa vam je fotografija le konjiček. In seveda, nismo pozabili niti na vas, ki vas fotografija mika, a ste se z idejo, da bi resneje poprijeli za fotoaparat, do sedaj le poigravali. Dogodek je brezplačen.

Za vas smo pripravili:

 
Prijavi se in rezervijas svoje mesto na predavanjih

Fotografiranje manekenke in Playboyevega dekleta Anje Jenko pod vodstvom Aleša Bravničarja

Aleš Bravničar bo s pomočjo manekenke in Playboyevega dekleta v štirih sklopih predstavil različne tehnike fotografiranja in osvetlitve, ustrezne za glamur fotografijo in pokazal, kako klasični glamur lahko združimo s fashion fotografijo.

                    Urnik fotografskih delavnic:
11:00 - 11:30
14:00 - 14:30
15:30 - 16:00
17:30 - 18:00
 

Aleš Bravničar

S fotografiranjem se je začel intenzivno ukvarjati sredi devetdesetih let. Kmalu je postal cenjen in eden najbolj iskanih fotografov pri nas. Najbolj se je uveljavil kot editorialni in reportažni fotograf. Posnel je več kot 100 naslovnic in številne modne zgodbe za najbolj prodajane slovenske revije. V svoji karieri je sodeloval z največjimi imeni slovenske estrade, njegove fotografije pa so se pojavljale na številnih samostojnih in skupinskih razstavah po Sloveniji. Njegove fotografije so bile objavljene v skoraj vseh mednarodnih izdajah Playboya, izdal pa je tudi 2 knjigi na temo fotografske osvetlitve in poziranja. Vsako leto predava na delavnici najboljših Playboyevih fotografov v ZDA in je dobitnik nagrade Slovenia Press Photo.
 
Prijavi se in sodeluj v nagradni igri